Sagadagen 13/9 -24

Sagadagen 13 september 2024 – Vi fortsätter testa

 

Upplev Sagadagen 2024 – en dag fylld med energi, gemenskap och möjligheter att förbättra din hälsa! Delta i spännande tester för att mäta till exempel din kondition och kroppssammansättning (InBody), utforska ett brett utbud av träningpass för alla nivåer och intressen, och stöd samtidigt Friends med att vi skänker 5 kr/test eller genom att delta i vårt välgörenhetslopp, Sagavarvet. Gör plats i kalendern, dra på dig träningskläderna och känn höstens härliga löften om givande träning. Anmäl dig nu för en dag du inte vill missa!

Dagens tester

Våra tester sker i två block:
Block 1 kl. 11.00-13.00 (InBody 9-13)
Block 2 kl. 15.00-17.00

Testa din kondition med ett enkelt steptest
Under 3 minuter går du upp och ned på en steplåda. Därefter får du sätta dig ned och din puls mäts. Ditt värde används sedan i en enkel formel och därigenom får man ut ett testvärde på hur snabbt du återhämtat dig. Ju bättre kondition du har, desto bättre återhämtningsförmåga har du.

Testa din rörlighet
Genom två enkla tester mäter vi din rörlighet i ben och bröstrygg. Rörligheten är något som med åldern försämras och att upprätthålla en god rörlighet hjälper oss att klara av vardagens utmaningar lättare. Vi utför två lätta tester som alla kan utföra. Kom som du är så löser vi resten på plats.

Testa din balans
Ju äldre vi blir, desto viktigare är det att ha bra balans – inte minst för att undvika fallolyckor. Dock är det aldrig för tidigt för att börja tänka på, och utmana, din balans. Vill du veta om du har rätt balans för din ålder? Kom och utför ett mycket enkelt test tillsammans med oss, inga förkunskaper krävs utan du är välkommen som du är.

Inbody test
Under vårträningsdagen kan du när du önskar mellan 9-13 samt 15-17 ta chansen att göra en InBody mätning. Mätningen ger dig information om hur din kroppsliga fördelningen av fett, muskler och vätska är. Du får information om var på kroppen fettet och musklerna sitter och hur din BMR (basic metabolic rate) är. Under vårträningsdagen kan du göra detta test för endast 100 kr (ord.pris 195 kr).

Prata med en PT.
Kan vem som helst träna med PT?
Vad är personlig träning?
Hur ser en PT timme ut?
För vem är personlig träning bra?
Måste man vara väldigt erfarenhet eller kan en nybörjare boka PT?

Många frågor. Därför kommer Jens finnas tillgänglig att svara på era frågor.
Under Sagadagen 11-13 och 15-17.
Fråga på eller bara säg hej!

 

Dagens gruppträning

I dagsläget ser dagen ut såhär men eventuellt kan något ändras. En vecka innan Sagadagen äger rum kan du boka din plats på passen genom Sagas app/hemsida. Dina bekanta är självklart varmt välkomna och tränar gratis under denna dag. För att säkra en plats till dem – kontakta receptionen@saga-motion.se. Först till kvarn gäller.

06.45-07.30 Tabata 45
Instruktör: Stefan Bohlin
Starta fredagen starkt med en Tabata utmaning signerad Stefan. Passet heter dagen till ära: Håll i hanteln! Det bjuds på ett tabatapass där ni tar tag i ett par hantlar när passet börjar och släpper dem först när passet är slut. Vem antar utmaningen?

08.15-09.00 + 09.15-10.00 Pilates (Online)
Instruktör: Carina Shutt
Som alltid startar vi fredagsmorgonen/förmiddagen med Carinas pilates. Starta dagen mjukt och bygg upp din corestabilitet och öka rörligheten på ett härligt sätt. Ett perfekt sätt att starta dagen!

10.15-11.00 Zumba
Instruktör: Carlos Ibanez
Carlos bjuder in sin Zumba kollega Anders Devoto för en svängig och tempofylld klass. De lovar att bjuda upp till dans, svett och lite extra allt dagen till er. Ta på er fredagsoutfiten och kom och dansa!

11.15-12.15 Löpning – Sagavarvet för Friends
Instruktör: Patrik Philip
Sagavarvet är en tradition där vi springer för ett välgörande ändamål, denna gång stiftelsen Friends. Passet äger rum på Zinkensdamms idrottsplats, där vi under 30 min springer så många varv som möjligt. När det hela är slut summerar vi antalet varv vi sprungit tillsammans och skänker 10 kr per varv till Friends. Välkommen till Zinken 11.15.!

11.30-12.15 Fredags Disco- Styrka + core 45 (Online)
Instruktör:Robert Thunström
Med glitter, discomusik och svängiga takter så kör Robert ett svettigt, roligt och intensivt styrkepass med er. Ladda upp fredagen med lite discoträning

16.00-17.15 Teknikklass Skivstång
Instruktör: Britt-Marie Olsson och Toni Kaarre
Vill du vässa din teknik, få tips och coachning av våra skivstångsinstruktörer. Haffa din plats och få möjlighet att träna på hur du utför basövningarna du kör på skivstångsklasserna vecka efter vecka. Kanske kan du vässa till ditt utförande, få mer ut av din träning och hålla dig skadefri.

17.15-18.00 Rivig Tabata
Instruktör: Sandra Nylen & Britt-Marie
Avsluta dagen med en svettig, rivig och framförallt rolig tabata klass som bjuder på lite extra allt. Var med och kör fredagsfysen innan vi bjuder er på lite fredagsmys och mingel i form av popcorn och cider. Varmt välkomna till både pass och mingel!

 

Dagens erbjudande från våra behandlare

Lizas Kiropraktik

• Unikt erbjudande för dig som NY KUND, boka ditt NYBESÖK till 50% av ordinarie pris
• Om du som befintlig kund hos Lizas Kiropraktik värvar en ny kund, får du och din vän 50% rabatt på varsin behandling.

Boka via BOKA DIREKT, meddelande: ”SAGA50”, eller via info@lizaskiropraktik.se
Erbjudandet gäller 12-30/9 2024 och går ej att kombinera med andra erbjudanden.

Varmt välkommen!

 

Stjärnkliniken

Ta hand om dig själv och ge din kropp den omsorg den behöver hos våra naprapater Josefine och Emma. Just nu får du som Sagamedlem 200 kr rabatt (Ord. pris 855 kr) på ditt första besök. Använd koden Saga200 vid bokning och låt oss hjälpa dig att lindra smärta och återfå rörligheten.

Unna dig en stunds välbefinnande – boka din tid idag och investera i ditt välmående!